Vorig najaar zat ik samen met mijn vrouw en oudste dochter in de tuin te kuieren in het heerlijke najaarszonnetje.

Op een bepaald moment viel het oog van mij op een blinkend voorwerp in de lucht. Het was te klein, te rond, te snel om een vliegtuig te zijn. Het was ook te metaalachtig om een vogel te zijn en zeker de bewegingen waren verrassend. Het voorwerp bewoog heel snel van links naar rechts of omhoog en omlaag, binnen een seconde overbrugde het minstens enkele honderden meters om vervolgens weer volledig stil te blijven hangen in de lucht.

 

Kort daarna kreeg het voorwerp gezelschap, een tweede metalen bol leek uit het niets te verschijnen en deed het spelletje mee. Dit was niet de eerste keer dat ik een soortgelijk voorwerp zag, het was de tweede keer.

De laatste keer dat ik dit voorwerp zag was ik samen met een redacteur van en plaatselijke weekkrant, dat was in 2008. De collega had zijn fototoestel niet meteen schietklaar waarmee wij het schouwspel niet konden vastleggen. Toch meende ik een melding te moeten maken en ik kreeg verschillende reacties op het oorspronkelijke artikel.

Nu heb ik wel foto's weten te maken. De foto's heb ik wel moeten inzoomen maar je kunt erop zien dat het een metaalachtig object is wat sterk lijkt op de objecten in de afbeeldingen die ik bij dit artikel plaats.

 15 de eeuw

Graag nodig ik mensen uit op te letten naar dit soort zaken en foto's ervan te maken die ik kan uitvergroten. Iemand die weet wat ik vastgelegd heb nodig ik uit dit te melden in een reactie.

          Hamburg 1697 Duitsland                                                        Neurenberg 1561 Duitsland

Ik vind de zaken die ik gefotografeerd heb sterk lijken op de zaken in de afbeeldingen. De objecten die ik vastlegde lijken ook een soort band of ring te hebben. Als referentiekader heb ik een paaltje genomen dat ongeveer op twee en een halve meter hoog in mijn tuin staat om aan te geven hoe hoog en ver deze objecten zich bevinden. Door op de links onder de afbeeldingen te clicken  krijg je het originele formaat te zien dat je kunt opslaan en kunt uitvergroten.

i1227.photobucket.com/albums/ee425/bovendien/zilverenbol4.jpg

i1227.photobucket.com/albums/ee425/bovendien/zilverenbol2.jpg

De afbeelding hierboven heb ik al voor jullie ingezoomd. Verder inzzomen maakt de afbeelding onduidelijk.

Zo snel als ze verschenen verdwenen ze ook weer met ongekende snelheid.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken en of jullie dit soort objecten ook al eens gezien hebben of vastgelegd.