SyrieMorgenavond, bij het vallen van de nacht, moeten de vijandigheden in Syrië tussen het Syrische leger, Rusland en Hezbollah en anderzijds de huurlingen van Al Nusra en verwante groeperingen, samen met de door de VS verzonnen gematigde rebellen, gestaakt worden volgens een nieuw akkoord dat Kerry met Lavrov overeen gekomen zijn afgelopen zaterdag na urenlang overleg.

Zo’n staakt het vuren is eerder ook al eens tot stand gekomen (april 2016), de redenatie van Kerry was om burgers zo voedsel te kunnen brengen ( wie heeft de VS of de VN überhaupt voedsel zien brengen naar deze gebieden ) en de rebellen de gelegenheid te geven zich eventueel over te geven aan het Syrische leger en zich af te splitsen van Al Nusra. Dat vertelde hij na het tot stand komen van deze eerste deal enkele maanden geleden. Nadat het staakt het vuren was ingegaan bleek dat de ware reden voor deze korte gevechtspauze simpelweg gebruikt werd door de VS en gelieerden om nieuwe wapens te leveren aan de huurlingen van en Al Nusra en de zogenaamde gematigde rebellen, waarmee ze vervolgens Russische helikopters, die hulpgoederen brachten aan de belegerde gebieden, uit de lucht schoten.

Voor de zoveelste keer werd het vertrouwen dat Rusland en Assad schonken aan Kerry misbruikt. RT en andere kanalen lieten beelden zien van gematigde rebellen die samen met de Witte Helmen mensen executeerden en gifgasbommen afschoten met grote mortieren. Er zijn geen gematigde rebellen, er zijn alleen maar huurlingen die precies dat doen wat ze opgedragen krijgen van hen die een regeringswissel in Syrië willen zien. Die regeringswissel is belangrijk voor de Westerse elite omdat ze Assad niet zo ver krijgen mee te werken aan transport van gas en andere energiebronnen door het Syrische land. Het gaat zoals gebruikelijk weer over geld en macht.

Waarom de minister van buitenlandse zaken van Rusland, Lavrov, hiermee akkoord is gegaan is voor mij nog een raadsel. De enige reden die ik momenteel kan bedenken is dat Rusland sowieso in een kwaad daglicht gesteld is door de westerse media en wil laten zien dat ze voor rede vatbaar zijn en/of dat Lavrov denkt dat Kerry weer zijn belofte, de gematigde rebellen te scheiden van Al Nusra en verwante groepjes, niet zal nakomen waarna Rusland en het Syrische leger legitiem het hele gebied inclusief alle huurlingen kan zuiveren.

Ik noemde net al even de westerse media die afgelopen weken, parallel aan de teloorgang van de huurlingen, betaald door de westerse elite, keer op keer berichten naar buiten doen komen van vermeende oorlogsmisdaden van of het Syrische leger of Rusland. De aantijgingen variëren van massamoord door het leger van Assad tot het droppen van gifgasvaten op dichtbevolkte dorpjes en steden. Ook Rusland’s acties worden keer op keer veroordeeld. Ze bombarderen ziekenhuizen, markten etc. Zoals gebruikelijk is er geen enkel bewijs te leveren voor al die aantijgingen maar het staat met dikke letters in de krant, dan doet het zijn werk wel!

Sterker nog, onze kranten schrijven zelfs in stukken dat de VN eerdere gifgasaanvallen bestudeerd heeft en toeschrijven aan Assad en Putin want de huurlingen hebben geen helikopters. Punt 1, de huurlingen hebben wel degelijk helikopters want die hebben ze gekregen via Turkije. Punt 2. De gifgasaanvallen in 2013 zijn na onderzoek niet toegewezen aan Rusland of het Syrische leger maar aan de huurlingen. Er wordt dus gewoon weer keihard gelogen door de media! Diezelfde media die ons de oorlog tegen Irak ingelogen hebben, die de oorlog tegen Libië op basis van leugens verkocht hebben als bevrijding van Libië. Waarom blijven mensen die leugens, die zo voor de hand liggen en telkens weer gebruikt worden toch geloven? What the fuck is er met de mensen aan de hand? Is het veelvuldig gebruik van fluoride datgene wat de mensen zo loom maakt dat ze werkelijk alles geloven wat de spreekpoppen van onze journaals vertellen of is het pure desinteresse en het gegeven dat het een ver van ons bed show is.

Welke tactiek Rusland voor ogen staat met betrekking tot dit akkoord zal de komende dagen snel duidelijk worden.

Dat de witte helmen geen vredesduifjes zijn zoals ze door onze media worden neer gezet is overduidelijk gebleken. Dat het Syrisch Observatorium voor mensenrechten, waar onze nieuwskanalen nog steeds hun informatie vandaan halen, een NGO is, gerund door slechts één enkel persoon die anti Assad is en opereert vanuit een flatje in Engeland, is bekend. Alleen al die twee feiten zouden onze nieuwskanalen moeten aanzetten tot beter onderzoek maar het tegendeel zien wij gebeuren. Ze weigeren de waarheid te vertellen, ze blijven bij het herhalen van veelvuldig bewezen leugens.

Tegelijkertijd roept Hilary Clinton, die in de VS door ontelbare groepen wordt aangevallen over haar leugens, beschermd door de media en zelfs vooruit geschoven, dat no fly zones de enige oplossing zijn voor het Syrische conflict. De Syrische oorlog is geen oorlog in Syrië door Syriërs maar een oorlog in Syrië tegen Syriërs! Met andere woorden, geen burgeroorlog maar een oorlog van buitenaf tegen heel Syrië. Er is een simpel feit dat duidelijk onderschrijft wat wij hier stellen, het gegeven dat er nu al twee keer verkiezingen zijn geweest en dat de steun van het volk aan Assad alleen maar groeit. Ruim 80% kiest voor Assad. Leg dat maar eens uit Kerry!

Wij komen hier nog op terug.

Reacties   

# Peter Stuivenberg 15-09-2016 13:56
De kern van het conflict: aardgas. Het verbruik in de Europese Unie in 2015 bedraagt 426,3 miljard kubieke meter. Dit loopt in 2020 op tot ruim 450 miljard kubieke meter. Voor de komende jaren is het tekort begroot op ongeveer 100 miljard kubieke meter per jaar. Europa importeert gas uit Rusland maar wil daarvan niet langer afhankelijk zijn. Het zoekt naar alternatieve leveranciers in gasrijke gebieden zoals Qatar en Iran.
In 1989 blijkt dat Qatar en Iran op de grootste gasbel ter wereld zitten: tweederde van de 51 biljoen kubieke meter gas en 50 miljard kubieke meter vloeibaar condensaat is van Qatar en eenderde van Iran. Qatar wil in 2009 met een pijpleiding door Saoedi-Arabië, Jordanië, Syrië en Turkije het gas naar Griekenland en vandaar over het grondgebied van Bulgarije naar West-Europa brengen. Vooral Turkije zet zich daarvoor in. Het land wil dolgraag de transito hub worden voor gas dat van oost naar west stroomt. Het plan wordt gesteund door de Verenigde Staten, die niet willen dat Iran een voet aan de grond krijgt. Ook willen de Amerikanen staatsvijand nummer 2, Rusland, dwarszitten. Assad wordt echter onder druk gezet door Rusland dat de gasleveringen aan Europa niet wil verliezen en in het gaspijpleidingproject met Iran samenwerkt. Als gevolg hiervan wijst hij het Qatar-project van de hand (zie het boek Europa en Migranten’, www.peterstuivenberg.nl).
Op 25 juni 2011 komt Iran met het plan om de pijpleiding door Irak en Syrië naar Griekenland en vandaar via Macedonië naar West-Europa aan te leggen. Dit plan wordt gesteund door Rusland & Co en afgewezen door de Qatar-coalitie. De aankondiging komt vlak voordat Turkije de samenwerking met Syrië opschort en de rebellen gaat steunen.
De Europese vraag naar gas uit Qatar is de reden waarom de Verenigde Staten nauwelijks een poging ondernemen om met het islamitisch terrorisme in Syrië af te rekenen, Europa zich buiten de oorlog houdt en Rusland zich er actief mee bemoeit.
Tot 1 juni 2016 voeren de Russen in 160 dagen 9.000 luchtaanvallen uit tegenover de Amerikanen in 600 dagen 3.600. De Russen vernietigen 200 olieproductieinstallaties en 2.000 vrachtwagens en doden meer dan 2.000 terroristen.Ook regelen de Russen een wapenstilstand tussen de oppositie en het Syrische leger, waaraan de Verenigde Staten mopperend meedoen.
Mopperend, omdat hierdoor de blauwdruk voor een grondoorlog vooralsnog niet kan worden uitgevoerd. De grondoorlog moet leiden tot het omverwerpen van het regime-Assad en het installeren van een pro-Amerikaanse regering die de Qatar pijpleiding zal goedkeuren en die uit Iran afwijzen.
De gasoorlog verklaart ook waarom de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, zoete broodjes bakt met de Turkse president Erdogan: 6 miljard euro voor een migrantenruil, visa vrije toegang voor Turken en geen kritiek op de Turkse schending van mensenrechten en persvrijheid. En het verklaart ook de strategische slimme zet van Poetin om Erdogan aan zijn zijde te krijgen.
Kortom, wat wij zien is een geopolitiek spel.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 12:00
peter

wisten we en
ja, het gaat om het geopolitieke spel en
dat wordt heel smerig gespeeld!!
politiek onder invloed van multinationals en andere invloeden
een chessgame waarvan iedereen het slachtoffer is,
politieke druk wordt altijd uitgeoefend of getracht, iedereen heeft n agenda
maar putin is de enige die 'tegengas' biedt tegen de westerse invloed,
het moderne westerse imperialisme, kolonialisme.
(wapens olie gas regimechange oorlog vluchtelingen)

je beschrijft de feiten als een politicus
zonder de externe essentiele factoren

de eu, vs alles om assad weg te krijgen
wij zijn de criminelen!!!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 15-09-2016 21:44
dus ook putin deugt niet.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Peter Stuivenberg 16-09-2016 11:39
Gaat allemaal om macht...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 12:07
putin is, niet heilig, zeker niet, niemand is dat
maar t is wel de enige die iedereen het land uitschopt
en er voor zorgt dat niet iedereen in syria is afgemaakt
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 16-09-2016 12:13
het doel heiligt de middelen?

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 12:47
"het doel heilig de middelen"???

"De Russen vernietigen 200 olieproductieinstallaties en 2.000 vrachtwagens en doden meer dan 2.000 terroristen.Ook regelen de Russen een wapenstilstand tussen de oppositie en het Syrische leger, waaraan de Verenigde Staten mopperend meedoen."

ja dat heiligt het!!!
10,000 Syrian children killed in civil war, others raped, tortured and maimed: United Nations
www.abc.net.au/.../5241448

Syria Death Toll Beyond the Numbers: Who Died, Who Killed Them and Why
russia-insider.com/.../ri13368
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 13:07
Putin Reveals
ISIS Funded by 40 Countries, Including G20 Members
alternet.org/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 13:17
en om mijn part heeft putin 100 agenda s,
hij zal ook invloed gebruiken voor zijn belangen,
wees er blij mee, in syrie zijn ze het.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Peter Stuivenberg 16-09-2016 14:35
@Vladi, @petra, Poetin is niet zoals Amerika en EU op weg naar een wereldoverheersing. Via de BRICS proberen Rusland en Co daaraan juist te ontkomen. De oorlog in Syrië was niet nodig. De hetze tegen Assad is dezelfde als die tegen de Libische, Irakese en Iranese leiders. Ik word doodziek van het feit dat globaliseringspolitici het volk voortdurend manipuleren en beduvelen en als het nodig is als kanonnenvoer gebruiken. Is de baas spelen en de wereld aan je onderwerpen zo belangrijk? En voor wat?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 16:38
wowww!!!

dat bedoel ik exact!
waarom las ik het zo 'anders'?

ik heb geen idee

maar 100 procent met je eens!!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Peter Stuivenberg 17-09-2016 17:21
Probeer wellicht taktisch te zijn en niet op iemands tenen te staan.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 17-09-2016 18:44
hey sorry voor mijn reactie!
ik dacht daar komt weer zo n 'anti putin jojo'

heb je website bekeken nu
goede artikels en boeken!

en heb respect voor je visie.
deel m.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 16-09-2016 17:06 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Peter Stuivenberg 18-09-2016 14:07
Ben met het artikel eens. Het vervelende is dat MSM zich niet wagen aan geopolitieke analyses.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Treowd 13-09-2016 12:04
Syria: NATO’s Last Desperate Options in Lost Proxy War
activistpost.com/.../...

Overview of Military Situation in Syria on September 3
southfront.org/.../
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nexus 12-09-2016 06:55
Israeli Lawmaker Slams Defense Minister for Supporting al-Nusra Front Terrorists

sputniknews.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Johan_SC 12-09-2016 05:35
Citaat:
Alleen al die twee feiten zouden onze nieuwskanalen moeten aanzetten tot beter onderzoek maar het tegendeel zien wij gebeuren.
Men is gewend om berichten over te typen zonder nadenken, ook van deze persoon, wat blijkbaar gewenst is.

Daarvoor heb je dan jarenlang een opleiding gevolgd, zonde van de tijd!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Gerry Keij 11-09-2016 21:14
Nexus...Bekijk ook dit artikel. community.dewereldmorgen.be/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nexus 12-09-2016 18:43
Bedankt Gerrie. Wij verifieren ons nieuws over Syrië met meerdere bronnen. Nieuwe bronnen zijn altijd welkom! Heb het gelezen. Het onderstreept wat wij al jaren schrijven.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen