green beautifulZelfbewustzijn is aan het uitsterven en vormt een grote bedreiging voor onze toekomst. Vandaar dat wij deze prachtige film weer eens van zolder halen om het nieuwe jaar met verhoogd bewustzijn te beginnen.

 

bleuberryRegisseur Jan Kounen wilde een film maken over mystieke ervaringen. In zijn zoektocht kwam hij bij het sjamanisme uit en verdiepte zich in de Shipibo-Conibo cultuur van Peru. Een transformerende reis waarin Jan Kounen zichzelf opnieuw uitvond als mens.

avatarIn de Kosmos heerst een onmeetbare en onbeschrijfbare kracht. Deze Grote Leegte is verbonden met een veld van eindeloos Bewustzijn. Er is een ordening in deze Leegte, en er heersen wetten die het functioneren van die Leegte reguleren en ondersteunen.

mr nobodyGaat Nemo bij zijn moeder of vader wonen. Op het treinstation moet hij kiezen tussen zijn moeder of zijn vader terwijl de trein rijdt waar zijn moeder al in zit. Kiezen tussen je ouders is een onmogelijke keuze. Het is geen keuze tussen twee levens, maar een keuze tussen een oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden. Elke seconde van de dag kunnen we duizenden keuzes maken, maar we kunnen onmogelijk controle hebben over alle keuzes.

matrix coverIs bewustzijn ons enige 'kapitaal'? Onwetendheid kan ons niet gevangen houden binnen de Matrix als we de gewoonte hebben steeds alert te zijn.'Sjamanen/natuurvolkeren corresponderen met de synchroniteit die ze om hun heen ervaren. Ze zijn overgeleverd aan de elementen die de natuur hun aanbied. Hierin spiegelen ze hun geest en innerlijke toestand.


matrix2 reloadedIs het maken van artificial intelligence met emoties slechts een kwestie van tijd? Is informatie de kern van ons bestaan? Wat gebeurt er als artificial intelligence voor zichzelf gaat nadenken? Zitten we gvangen in een wereld van machines?

matrix headerThe Matrix is een Amerikaanse science-fiction film uit 1999, onder regie van de gebroeders Wachowski. The Matrix is het eerste deel. De andere twee delen zijn The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions uit 2003. De Matrix Trilogie behoort tot één van de meest intellectuele films aller tijden.

cloud atlasEen begeerte is sterker dan al onze slimheid. Begeerte naar wat? Een begeerte naar meer. Geloof is net zoals angst of liefde een kracht die begrepen moet worden, zoals wij de relativiteitstheorie begrijpen en principes van onzekerheid. Fenomenen die het verloop van onze levens bepalen. Deze krachten, die vaak tijd en ruimte herschrijven kunnen een ander iemand creëren, die wij ons inbeelden te zijn. Onze levens en onze keuzes net zoals kwantum trajecten worden van moment tot moment begrepen en elk kruispunt, elke ontmoeting suggereert een nieuwe potentiële richting. 

psychologie achter de filmVerheugd presenteren wij u psychologie achter de film. De inspiratie om columns te schrijven over de inhoud van films komt omdat wij fervent filmliefhebbers zijn en zeer veel interesse hebben in de psychologische betekenis achter de films