vs wapens rusland voedselAfgelopen week liet John Kirby weten dat Rusland en Syrië het nalaten burgers in de belegerde gebieden van Aleppo te helpen. De zoveelste keer dat zowel Rusland alsook de Syrische president Assad in een kwaad daglicht worden gezet. Wat speelt er werkelijk?

Op 20 oktober is Rusland gestopt met het bombarderen van het Oostelijk deel van Aleppo omdat de zogenaamde rebellen, lees Al Nusra, de pakweg 300 duizend burgers in gijzeling houden en als levende schilden gebruiken. Om de druk op dat stadsdeel weg te nemen hebben Syrië en Rusland twee corridors open gesteld waardoor burgers zouden kunnen vluchten en via waar eventuele hulpgoederen uit de internationale gemeenschap, binnen gebracht kunnen worden. Al Nusra bestookt deze twee corridors dagelijks en laat geen burgers erdoor, dit met financiële en militaire steun van het westen. Elk initiatief van Rusland en de Syrische president Assad om burgers te ontzetten en/of te helpen wordt gefrustreerd of voorkomen door Al Nusra die, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, gesteund worden door de VS en trawanten en rebellen genoemd worden om zo enige legitimiteit te geven aan de steun. Feitelijk verraad de Amerikaanse overheid haar eigen volk omdat ze een “spruit” van El Qaida steunen. Die club die volgens het officiële 911 verslag verantwoordelijk waren voor 3000 slachtoffers op Amerikaanse bodem.

Dat het westen, met de VS voorop, schijt hebben aan de burgers in Aleppo en waar ze ook elders mensen aan het “bevrijden” zijn, wordt duidelijk door het feit dat ze geen broodkruimel hulp hebben geleverd aan die arme mensen die ze wel dagelijks gebruiken om zielige verhalen in kranten te posten in de hoop de gemoederen van de wereldbevolking op hun hand te krijgen.

Rusland heeft in die korte tijd maar liefst 100 ton aan hulp geleverd aan de getroffen bevolking. Daar waar mogelijk komt het ook daadwerkelijk terecht bij hen die het nodig hebben, alleen in de door Al Nusra bezette gebieden wordt de hulp natuurlijk gefrustreerd.

Zo meneertje John Kirby, laat nu maar eens jullie beelden zien van de zo broodnodige hulp!

Oh ja, die bestaan niet want de enige hulp die jullie bieden is aan de terroristen zoals de poster op de voorkant laat zien!

De redenatie van de VS over die afbeeldingen is;

Deze hulpgoederen en alle wapens zijn gestolen van de gematigde oppositie ofwel de rebellen.