maliOproep tot oorlogvoering ook buitengewoon zinvol?

PvdA-Europarlementariër Thijs Berman vindt dat de missie zeker wat voorstelt. “Er zijn bijna 200 trainers die begeleid worden 250 soldaten om ze te beschermen. Ze gaan Malinese soldaten trainen, die dat hard nodig hebben. Mali zal toch echt op een dag voor z’n eigen veiligheid moeten zorgen, dus die 15 maanden durende trainingsmissie lijkt mij buitengewoon zinvol.”

 

Waarom is een trainingsmissie zo zinvol in de ogen van een kantoorklerk, die nog nooit een klap heeft uitgevoerd en er NIET namens mij zit en al helemaal niet voor mij SPREEKT. Ik heb er niet op gestemd, hij zit daar dus maar wat illegaal te ouwehoeren, de zoveelste oorlogshitser in streepjespak gaat carriere maken. Mali wordt met bommen bestookt en net als Libië onderhorig aan het financiele kartel gemaakt. Net zoals Griekenland, Ierland en Portugal via het financiele wapen worden leeggeroofd, gebeurt dat ook met Mali, met als bijkomend voordeel, dat er van alles wordt verwoest, wat “we” later weer kunnen opbouwen met mega-contracten. Libië pompt immers de eerste 20 jaar alleen maar olie op om de kosten van de “bevrijding” te vergoeden.

Waarom die missie nou zo verdomde zinvol is, dat hebben we even voor u een rijtje gezet.

Die oorlog in Mali is voor uranium, goud, olie en wat andere zaakjes die de moeite waard zijn.

Frankrijk stuurt minimaal 2.500 man naar Mali. Het doel van de operatie een vreedzaam en gepacificeerd Mali achter te laten, met een legitieme regering, vrije verkiezingen en gezuiverd van terroristen.

Dit is de officiële Franse verklaring die natuurlijk luid en duidelijk door de ether wordt geschald.

Frankrijk krijgt als NATO lid uiteraard automatisch steun van andere NATO landen en ook de VS hebben Inlichtingendiensten gestuurd om de Fransen te ondersteunen. De eersten die de Fransen steun toe hebben gezegd zijn Duitsland, België, Denemarken en Canada. Ook Nederland is niet achtergebleven, dus er moet wat te halen zijn voor de VOC-directie….dat kan niet missen.

Grondstoffen.

Goud

Mali is de derde goudproducent van Afrika. Al sinds de 14e eeuw is bekend, dat Mali een goudland is. Er zijn momenteel 7 goudmijnen in exploitatie en er komen binnenkort nog eens zoveel bij. Zonder hulp van het buitenland is dat niet mogelijk. Als de grote Westerse goudproducenten aan goud ruiken, is er direct een probleem. Er ontstaan etnische zuiveringen en grensconflicten, oude stamoorlogen steken de kop weer op. Hetgeen uiteraard schreeuwt om ingrijpen, zeker als de “islamisten” zich ermee gaan bemoeien.

Er zijn voorts grote voorraden uranium aangetroffen, het zou gaan omtienduizenden tonnen vrij gemakkelijk te winnen uraniumerts.

Diamanten worden ook in grote hoeveelheden aangetroffen, evenals edelstenen, zeldzame metalen, magnetische metalen, etc.

Voorts zijn er grote voorraden ijzererts, bauxiet en mangaan aanwezig, maar nog niet geëxploiteerd. Gefluisterd wordt over meer dan 2 miljoen ton van ieder erts.

Maar er is meer, wat de moeite waard is:

 • kalksteen
 • koper
 • marmer
 • aluminium-silicaat
 • gips
 • fosfaten
 • lood
 • zink
 • lithium
 • bitumen
 • bruinkool
 • kali-zout

Er is een enorm potentiëel olie aangetoond en de oliemaatschappijen staan te popelen het land leeg te pompen. Maar dan moet het wel veilig zijn en hier komt uiteraard Total in beeld. Dolie- en gasleidingen moeten door Algerije worden aangelegd om Europa te bevoorraden. U begrijpt waarom uitegerekend de terroristen een Algerijns gasstation hebben aangevallen. U begrijpt ook, waarom de Algerijnse regering nergens doekjes om windt en korte metten maakt met terroristen en gijzelaars. De prijs voor de toekomstige doorvoer moet uiteraard wel hoog worden gehouden. Dat lukt namelijk niet als het land uit elkaar valt. De Tuareg zijn het kind van de rekening, ook dat zult u begrijpen.

Olie zal er worden geboord in de regio’s Taoudeni, Tamesna, Ilumenden, Ditch Nara and Gao, allemaal gelegen in het door de Tuareg beheerste Noordelijke gebieden van Mali. Om de Tuareg te mangelen worden er door het Westen gesponsorde terroristen ingezet, die uiteindelijk zullen verdwijnen, zodat de Tuareg er alleen voor staan.

Het doel van deze “vredesmissie” is dus om een land leeg te roven en te ontdoen van al haar winbare grondstoffen. Bijkomend gevolg daarvan is het verwijderen van obstakels en dat gaat het best door middel van etnische zuivering, ten koste van vele tienduizenden slachtoffers. Migratie, vluchtelingenproblemen, hongersnoden en droogte staat hen te wachten. Wat nu in Mali gebeurt met bommen en kogels, is hetzelfde wat er gebeurt in Griekenland zonder wapens.

Als het om olie gaat, is Nederland er als de kippen bij om diensten te verlenen, “humanitair” of “trainingen”. Het maakt geen klap uit welke kleur kabinet de loopjongetjes levert. De regering van amsberg I (1980-2013) bepaalt het beleid. Dat doet die “regering” zoals we hebben gezien via de Shell kanalen, in het belang van het staatshoofd.  Wij Nederlanders kunnen straks aan de pomp met bloed doordrenkte brandstof blijven tanken. Dat hebben we te danken aan het vermeende staatshoofd, die reglmatig een traantje laat als de stortvloed van miljarden euro’s  haar weer eens te veel dreigt te worden. Hare schijnheiligheid gaat over lijken – letterlijk. Maak uzelf maar niets wijs, ook op 30 april a.s. niet.

Nog even over die woordvoerder, die “te wapen” schreeuwt en straks voor de troepen uit de woestijn gaat pacificeren door het even voor te doen, Thijs Berman (PvdA). Wat kan dit mannetje eigenlijk en zouden we hem alleen op pad durven sturen?  Bewapend met acteer-diploma, doctoraal psychologie in de woestijn moet het helemaal in orde komen met Thijs.

Hij gaat ze als het ware psycho-analyserend acterend hypnotiseren, onze Thijs. Thijs is nu al goed voor een lintje – we weten het 100% zeker. En een leuke baan – dat weten we ook 100% zeker.

voortgezet onderwijs

hoger beroepsonderwijs

 • Toneelacademie te Maastricht, van 1977 tot 1979

academische studie

 • psychologie, Rijksuniversiteit Utrecht, van 1980 tot juli 1983
 • filosofie en psychoanalyse, Université Paris VIII, Saint Denis, van 1983 tot 1984
 • ontwikkelingspsychologie, Universiteit van Amsterdam, van 1984 tot augustus 1987

HUP THIJS, ZET HEM OP!!

Bron:Herstel de Republiek