booschap khadaffiSamenvatting van mijn leven, de leider van de revolutie, 5 april 2011. Dit is de laatste boodschap die Qaddafi schreef voordat hij op beestachtige wijze Westerse militaire eenheden afgeslacht werd ten overstaan van zijn geliefde volk.

In de naam van Allah…

Voor 40 jaar, of was het langer, ik weet het niet meer zo goed, deed ik alles wat in mijn macht lag om mensen huizen te geven, ziekenhuizen en scholen. Als ze honger hadden gaf ik ze te eten. Ik heb zelfs van woestijn landbouwgrond gemaakt in Benghazi. Ik verzette mij tegen de aanvallen va die cowboy Ronald Reagan, toen hij mijn dochter vermoordde, mijn geadopteerde dochter, hij wilde mij vermoorden, in plaats daarvan vermoordde hij dat onschuldige kind. Toen hielp ik mijn broeders in Afrika met geld voor de Afrikaanse Unie.

Ik deed alles wat ik kon om mensen het concept van ware democratie te laten begrijpen, waar comités van gewone mensen ons land runden. Maar dat was voor sommigen blijkbaar niet genoeg. Mensen met 10 kamer huizen, nieuwe maatpakken, meubels waren niet tevreden. Zelfzuchtig als ze zijn willen ze alsmaar meer. Ze vertelden Amerikanen en andere bezoekers dat ze “democratie” wilden en “vrijheid”, zichzelf niet realiserend welk verstikkend systeem het daadwerkelijk is waar de grote vissen de kleine opeten. Maar ze leken behekst door deze woorden zichzelf niet realiserend dat in Amerika medicijnen, ziekenhuisbezoeken, huizen, onderwijs en voeding, niet gratis zijn behalve dan voor zwervers die in lange rijen moeten wachten voor een bordje soep.

Neen, het maakte niet uit wat ik deed, voor sommigen was het nooit genoeg. Maar de anderen wisten dat ik de zoon was van Gamal Abdel Nasser, de enige echte Arabische en Moslim leider die wij gehad hebben sinds Salah-al-Deen ( SALADIN), die het Suez kanaal vorderde voor zijn volk, zoals ik Libië vorderde voor mijn volk. Het waren zijn voetstappen die ik probeerde te volgen om mijn mensen te vrijwaren van koloniale overheersing van dieven die alles van ons wilden stelen.

Nu wordt ik aangevallen door de grootste militaire macht uit de geschiedenis, mijn kleine Afrikaanse zoon Obama wil mij dood hebben, de vrijheid van ons volk afnemen, onze gratis huizen, vrije medicijnen, educatie en vrij voedsel, om het te vervangen met een op Amerika gebaseerd systeem van diefstal met de naam kapitalisme. Maar iedereen in de derde wereld weet wat dat betekent. Corporaties runnen het land, ze runnen de hele wereld en laten de mensen lijden. Dus er is geen alternatief voor mij, ik moet standhouden en als Allah dat wenst, zal ik sterven terwijl ik zijn pad volg, het pad dat ons land rijk maakte met landbouwgrond, voedsel en gezondheid en ons zelfs toe stond onze Afrikaanse en Arabische vrienden te helpen om samen met ons te werken aan de Libische Jamahiriya. ("de heerschappij van de massa")

Ik heb geen doodswens maar als het zover komt, om mijn land te beschermen, mijn kinderen, het zij zo.

Laat dit testament mijn stem naar de wereld zijn, dat ik mij verzette tegen de kruisvaarders van de NATO, tegen gruwelijkheden, tegen verraad, tegen het Westen met haar kolonialistische ambities en dat ik zij aan zij stond met mijn Afrikaanse en Arabische en Moslim broeders als en baken van licht. Waar anderen kastelen bouwden leefde ik in een bescheiden huis en in een tent. Ik zal mijn jeugd in Sirte nooit vergeten, ik verspilde geen nationaal geld aan onbenulligheden en zoals Salah-al-Deen, onze grote moslimleider, die Jeruzalem behield voor de moslims, nam ik maar weinig voor mijzelf…

In het Westen noemen sommigen mij gek en krankzinnig, zij kennen de waarheid maar blijven liegen. Zij weten dat ons land onafhankelijk en vrij is, niet in een koloniale grip, dat mijn visie, mijn pad, duidelijk is en altijd zal zijn voor mijn mensen en dat ik zal vechten tot mijn laatste ademteug om ons vrij te houden. Dat Allah ons moge bijstaan om vrij te zijn en te blijven.

Col. Mu'ummar Qaddafi, 2011/05/04

Bron:http://www.mathaba.net/

Lees meer over Libië via http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/libie

Reacties   

# Herman 07-02-2017 22:07
Deze verschrikkelijke dictator Gadaffi moest weg van het Westen. Geleid door Obama en Hillary:

Er werd door de burgers van Libië geen elektriciteit betaald in de tijd van de ‘dictator’.
Er werd door de burgers van Libië geen rente betaald, wanneer zij leningen afsloten bij banken die staatseigendom waren; dit was wettelijk zo geregeld..! De grote vraag is nu, of deze renteloze leningen wettelijk nog van kracht zijn..
Een woning werd in Libië gezien als een grondrecht.. Het bijzondere is dat Mohammar Khadaffi zwoor dat zijn ouders van hem geen huis zouden krijgen, tótdat iedere burger in Libië een huis zou hebben..
Elk pasgetrouwd koppel in Libië kreeg bij het tekenen van de huwelijksakte een bedrag toegekend van de Libische overheid van 60.000 Dinar (€ 35.000). Hiermee kon het stel dan een ‘verse start’ maken.
Alle gezondheidszorg voor Libische burgers was vrij. Er was geen sprake van ziektekosten, noch van ziektekostenverzekeringen..
Vóórdat Khadaffi aan de macht kwam (1969), was het percentage analfabeten in Libië zo’n 83%. Een paar jaar geleden lag dat nog slechts op 25%.
Wanneer Libische burgers het idee mochten opvatten om te gaan boeren, dan stelde de Libische regering het volgende ter beschikking, kostenloos.. Land, boerderij, gereedschap, zaden en vee naar keuze..
Gaddafi-The-Green-BookWanneer Libische burgers het niet konden vinden in Libië, waar het opleiding en scholing betrof, konden zijn in het buitenland gaan studeren. Zij kregen dan van de Libische overheid een toelage van maar liefst € 1750,- per maand toegekend. Voor levensonderhoud en behuizing..
Net als Mao Zte Tung in China, in de jaren 1960, liet Khadaffi de wereld en zijn Libische volk zijn gedachtengoed na. Dit deed hij in de vorm van het ‘Groene boek’.. Wil je daar eens in neuzen, dan klik je HIER voor dit (pdf) documentale werk. Naar de mening van Khadaffi zijn parlementaire democratieën vanuit hun essentie corrupt en hij geloofde daarom, dat mensen zichzélf kunnen en zouden moeten vertegenwoordigen. Na heel mijn leven de leugens over deze man als zoete koek geslikt te hebben, deed dit boek bij ons de opperste verbazing toeslaan.
De prijs voor een liter benzine in Libië bedroeg € 0,10 in de tijd van Khadaffi..
De staatschuld van Libië…? Die bestond niet.. Dat lijkt logisch, met de mega-olieproductie. Het land had reserves in de orde van grootte van maar liefst ruim € 100 miljard.. Waar die reserves zijn gebleven, die globaal rondom de wereld belegd zijn, is momenteel niet bekend.
Wanneer Libische burgers niet in staat waren om een baan te vinden, betaalde de staat een gemiddeld salaris, totdat de persoon in kwestie een werkkring gevonden had.
Libische burgers kregen een soort jaarlijkse geldelijke ‘olie-toelage’; dit betrof een (klein) deel van de olie-opbrengsten van de verkoop van Libische aardolie.
Elke Libisch kind dat werd geboren, leverde de ouders een toelage op van zo’n € 3500,- als bijdrage in de kosten voor de nieuwe wereldburger..
De kosten van 40 broden in Libië bedroeg maar liefst € 0,10
Maar liefst 25% van de Libische jonge mensen (tot 45 jaar) is in het bezit van een universitaire graad.
Last but not least.. Mohammar Khadaffi is verantwoordelijk voor de bouw van één van de wereldwonderen.. Een project dat bijna niemand kent.. (Hoezo? ‘Selectief nieuws’..?!) En dan hebben we het over het ‘Great Man-Made River’-project. Water, zoet water, dat zich diep onder de grond in de Sahara bevindt, wordt opgepompt en vervoerd, via een mega-pijplijnstelsel, naar de Libische steden aan de kustlijn, waar 90% van alle Libiërs woont. Dit was één van de eerste projecten die Khadaffi voor zijn volk initieerde. Een project dat naar schatting rond de € 20 miljard heeft gekost..!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# pietje 16-05-2015 14:20
We hebben decennia die Amerikanen maar naar de mond gepraat ! Nu komt er steeds meer boven water gelukkig ! Nu kunnen we hopelijk allemaal wakker worden ! Ik merk in mijn omgeving dat 80 % nog in diepe slaap is helaas !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# madelief 03-05-2015 12:58
www.globalresearch.ca/.../5446852
Ook in Amerika zelf is niemand meert veilig kennelijk?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 30-04-2015 15:23
Qaddafi leeft verder in de wakkere en zal wakker maken.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 29-04-2015 22:11
Ja en het verschrikkelijke is, dat dez psychopatische moordenaars overal mee weg komen, arme Gadaffi, compleet gedemoniseerd net als zoveel anderen, en wee je gebeente als ze ooit echt de wereld in handen krijgen deze Khazaren en crypto joden, maar ik blijf hoopvol, een paar bommen kan veel verschil uit maken, en ik bedeoel geen gillende keukenmeiden vuurwerk.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 29-04-2015 22:04
Alous Huxley heeft eens geschreven, is het mogelijk dat deze planeet de hel is van een andere.
Maar beste mensen, de echte grote paffer moet nog komen, wij zullen het niet zo zeer merken, maar de USA-CIA wordt gereduseerd tot as !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Rini 29-04-2015 13:11
Somige mensen zeggen(vragen) waar gaat het naar toe met deze wereld,toch?
Maar ik denk dat we moeten gaan naar denken waar we al zijn,wat er al gebuerd en wat er al gebeurd is om ons heen.
Mensen mensen in wat voor een wereld leven we toch,dit heeft niets meer met de mensheid te maken,ik kan hier echt geen woorden voor vinden!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-04-2015 09:38
en wat doe je als je geen namen weet te vinden voor de volgende verzonnen "vijand" Dan zeg je gewoon:

"We weten niet wie de vijand is dus we gaan wereldwijd troepen plaatsen! " Aldus Amerika....

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/.../...

Binnenkort bij u in de straat..?

:eek:
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Joep Meloen 29-04-2015 07:25
Joh, Ik wist niet dat die vent ook nederlands kon!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# bartje 29-04-2015 00:14
Hoe lang gaat het nog duren voordat de VS gestopt word.
Elke dag is er 1 teveel.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 28-04-2015 21:17
boodschap van vladi 8)

(off-topic,maar denk dat Nexus deze info wel weet te waarderen)

autoflower weedzaad (gefeminiseerd/vrouwtje)
genetic engineering in goede handen ;-)

deze zaadjes duiken na gem. 3 weken groeien,ongeacht de lichturen langer dan 12 u,in de bloei :o :-) :-) :-)

je mag er 5 thuis hebben voor eigen gebruik.
2/3 oogsten per jaar :D

go to hi-seeds(geen dank)

alle tips,mits gevraagd, kun u stellen aan ''vladi de groene''
van zaaien tot knippen,van drogen tot fermenteren.

get hi and relax to the max.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Johanna 28-04-2015 20:30
Beste Nexus, hier word ik even stil van...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen