ijsbergAfgelopen week was het in de kranten te lezen en in de verschillende journaals te zien. Afghanistan zit op een schat van mineralen. Het nieuws werd gebracht onder aanvoering van de New York Times die dit verhaal kopte als het grootste nieuws van de afgelopen jaren. De geoefende lezer, cq. kijker voelde echter al aan dat dit verhaal een doel dient zoals vrijwel alles dat wij via de media de huiskamer binnen geslingerd krijgen een doel dient. Dit nieuws is geen nieuws maar al bekend sinds minstens 2004 toen de stroman Karzai in Washington een gesprek had over dit onderwerp. De steun voor de oorlogen in Irak, die op valse voorwendselen begonnen is zoals wij allemaal weten, de massavernietigingswapens waarvan men wist dat ze er niet zouden zijn, en de oorlog in Afghanistan omdat de 19 Saoedische kapers opgeleid zouden zijn de Taliban in Afghanistan, allemaal voorwendselen om een oorlog te beginnen tegen internationaal terrorisme dat in die hoedanigheid niet bestaat.

 

Door het terrorisme georganiseerd en internationaal te noemen werd er ruimte geschapen om wereldwijd zonder goedkeuring van wie dan ook andere landen binnen te vallen, ze te beroven van grondstoffen zoals deze mineralen maar ook olie, opium, etc. Het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant verdient de oorlogsindustrie kapitalen door deze oneindige oorlog en aan de andere kant wordt er goud geld verdiend aan de grondstoffen die gestolen worden en verdeeld onder de elite die beide kanten van dit verhaal behartigen. Het zal dan ook niemand meer verbazen dat mensen die in overheden zaten en zitten veelal ook een rechtstreekse link hebben met de multinationals die er zo goed aan verdienen.

De afgebrokkelde steun moest weer nieuw leven ingeblazen krijgen en daarvoor leende deze achtergehouden informatie zich uitstekend. Multinationals die belang hebben in de oorlogen en zich wilden terugtrekken zien nu weer nieuwe kansen.

Bekijk de discussie die op 1 van de vele nieuwskanelen in de VS te zien was over dit onderwerp.