Hemel op AardeUit verschillende geschriften, waarvan hieronder enkele voorbeelden staan, zou je kunnen concluderen dat zo boven zo beneden misschien wel heel letterlijk kan worden opgevat.


abovebelowIk lees de teksten in figuurlijke zin m.b.t. God(en) omdat voor mij geen entiteiten bestaan die het recht hebben mij of jou zaken op te leggen. Zelfs met die bril op wekken deze teksten de indruk dat de Hemel en Aarde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


Dit mysterieuze Jeruzalem "ergens" boven ons hoofd heeft dezelfde politieke en huiselijke invloedssfeer als haar replica op aarde..!! Met 1 verschil; het hemelse Jeruzalem is 1000 maal zo groot..!! (Openbaring 21:16)..!!


De inwoners zijn echter even groot als wij zoals ook Jezus na zijn opstanding eruit zag als wij..!! Doch was Hij een goddelijke mens en één met de Vader..!!
God zelf, een goddelijk wezen ziet eruit als een mens!!! Hebr. 1:3; Joh. 14:9; 2 kor. 4:4; Kol. 1:15–16. Ook wordt met aardse maten gemeten in het hemelse Jeruzalem..!! De hemelse stad is ongeveer 1500 mijl in het vierkant..!!
 
En die inwoners daar ver boven ons hoofd..?? Wie zijn dat..??
Wat te denken van dit schrijven dewelke ik aangereikt kreeg jaren terug,

bovenbenedenWie wonen er eigenlijk boven onze hoofden? Volgens het boek Openbaring krioelt het daarboven van volksstammen, naties, inwoners en tongen: Ope. 7:9, 12:12, 13:6 en 19:1 waar van zeer veel inwoners wordt gesproken..!! Dit zijn geen aardse mensen maar hemelse wezens..!!
Het aardse Jeruzalem was de hoofdstad van de 12 stammen van Israël in de tijd van David en Salomon.!!. Zo is de hemelse tegenhanger een stad met 12 poorten met de individuele namen van de 12 stammen van Israël boven iedere poort..!! Ook staan de namen van de 12 apostelen in de poorten gegraveerd..!!
Of moeten we de boel omdraaien en zeggen dat de 12 stammen van Israël en de 12 apostelen genoemd waren na de namen die in de 12 poorten van de hemelse stad gegraveerd staan..??

Drie hemelen

De eerste hemel is de atmosfeer rondom ons waarin ook de vogels vliegen en waar het weer zijn gang gaat..!! De 2de hemel is waar de planeten en sterren zijn. Deze hemel staat in Genesis 1:14-18. In de 3de hemel woont God..!! Hij woont in een paleis dat in een stad staat binnen een gebied dat Jeruzalem heeft ofwel Berg Zion..!! De tuin van eden en het land van eden waren een exacte weergave van Gods hemelse residentie..!! De 24 priesterlijke divisies in Salomons tempel (1 Kron. 24:1-18) symboliseerden de 24 oudsten uit openbaring 5:8..!!

three heavens religious tradition

De bijbel zegt dat de 4 rivieren, de Eufraat, Tigris, Pison en Gihon het land van Eden gescheiden binnenkwamen tot ze in de Tuin van Eden samenvloeiden tot één rivier die het verlengde was van de Gihon..!! Dus het water dat uit de Tuin van God kwam was de Gihonrivier die een stuk breder was omdat deze een samenvoeging met de andere 3 was..!! Toen David en Salomon hun tempel bouwden, gebeurde dit boven de enige bron in Jeruzalem, de Gihonbron..!! Beiden, Gihonbron en zijn hemelse tegenhanger stemmen ook overeen met de Waters van Redding waarover David zingt in Psalm 87:1-3,7; Psalm 29:2-3, 9-10, Psalm 104:3 en Psalm 36:7-9..!! 
Dus de aardse rivier Gihon ontleende zijn naam aan zijn hemelse tegenhanger in de 3de hemel..!!

 Onze hemelse equivalenten

Er is zeker een hemelse regio die Perzië heet omdat de engel Gabriël tegen de prins van Persië vocht IN De HEMEL..!! Inderdaad staat er in Openbaring 12:7 dat er een oorlog wordt gevoerd in de hemel..!! Later vocht Gabriël tegen de prins van Javan (het hemelse Griekenland en de Balkan) in de hemel en zeker niet tegen het aardse Griekenland..!! Maar zowel Perzië als Griekenland hebben hun equivalenten in de hemel..!!


Daniël was in staat om met de hulp van zijn tegenhanger in de hemel tegen de hemelse machten te strijden: Daniel 10:21, 8:9-10, Daniel 11-12:4..!! Wat gebeurt er als er in de hemel oorlog is..?? Dat heeft zijn weerslag op de aarde.!!. We hebben dan vergelijkbare oorlogen op aarde, Zie Ope..!! 12:12-17..!! Soms echter, gaan gebeurtenissen op aarde vooraf aan gebeurtenissen in de hemel..!! Jezus heeft het over een tijd van grote verdrukking op aarde..!! Deze tijd zal zo erg zijn als geen enkele periode daarvoor (Mat. 24:15-29)..!! Maar in Daniel 12:1 begint de tijd van de verdrukking pas na de 3,5 jaar en vindt plaats tijdens de opstanding van de doden..!!
 
Openbaring 7:9 stelt dat er een enorme menigte in de hemel is die niemand kan tellen, van alle naties, volkeren, mensen en tongen die voor de troon van het lam staan..!! Dit zijn HEMELSE wezens en geen aardse..!! Zij komen uit de Hemelse Periode van de grote Kwelling (Dan. 12:1) en niet de aardse die Jezus in Mat. 24 noemt.!!. Dus noemt de bijbel 2 grote perioden van verdrukking - één in de hemel die zo heftig als als nooit tevoren en een andere op aarde..!!


Alle profetieën over Perzië, Javan, de koning van het Noorden en de koning van het Zuiden in Daniel 10:21 en Daniel 11 tot 12:4 gaan over de oorlogen in de hemel en niet op aarde..!! Deze oorlogen zijn voornamelijk tussen de aartsengelen Gabriël en Michaël en de hemelse prinsen van Perzië en Javan en met de hemelse machten die we de koningen van het Noorden en Zuiden noemen..!! De gebieden Edom, Moab en Ammon die genoemd worden in Daniel 11:41 zijn hemelse gebieden, geen aardse..!! En als het hemelse Jeruzalem 1000 maal grote is dan het aardse jeruzalem, dan zullen het hemelse Perzië, Edom, Moab en Ammon ook 1000 maal groter zijn dan de aardse tegenhangers..!! En dus zal het hemelse Nederland 1000 keer groter zijn dan ons land op aarde..!!

Er zijn grote massa's naties, stammen, mensen en talen die de 3de hemel bewonen.!!. Daar kunnen wij met ons verstand niet bij maar het is wel degelijk zo.!!. Deze mensen zijn niet op aarde maar wonen in de 3de hemel en hebben hun eigen hemelse oorlogen en periode van de grote verdrukking (Ope. 7:9-17)..!!
In Psalm 45 geeft David een visioen weer van Jezus Christus op één van zijn vroegere trouwceremonies IN de hemel..!! Paulus verwijst hier ook naar in Hebr. 1:8-9..!! Dit visioen vertelt van een dochter van een koning die van een district in de Hemel komt, Tyrus genoemd (Psalm 45:12) en er is een ander district dat Ophir heet (vers 9)..!! Deze beide hemelse districten hebben hun tegenhangers op aarde..!!

Zowel de aardse koning van Tyrus in Ezekiel 28:1-10 en de hemelse koning van Tyrus (een cherub) worden in Ezekiel 28:11 genoemd..!! Er is ook een aardse koning van Babylon die een tegenhanger heeft in de hemel en die de troon van God wil overnemen (Jes. 14:4 en 12-14)..!! Ook mensen op aarde hebben hun hemelse tegenhangers in de vorm van engelen in de hemel..!! Jezus zei dat kinderen hun beschermengelen hebben (Mat. 18:10)..!! Petrus had een engel die er precies als hijzelf uitzag, Hand. 12:15..!! De engel van de profeer Samuel heette zelfs Samuel (1 Sam. 28:11-15)..!! De aarde is dus een patroon van de hemel maar dan in het klein..!! De hemelse regionen zijn gigantisch veel groter dan onze aardse regionen maar de inwoners zien er net zo uit als wijzelf..!! In de hemel is er evenveel diversiteit als op aarde.!!. In de hemel zijn dezelfde oorlogen gevoerd als op aarde..!!

Maar spoedig zal dit allemaal voorbij zijn..!! 

 

Reacties   

# Lionel 06-06-2017 09:24
hello!,I like your writing so much! share we keep in touch extra approximately your
post on AOL? I require a specialist on this house to unravel my
problem. Maybe that's you! Taking a look forward to peer you.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# spa massage lyon 27-05-2017 07:29
An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who had been conducting a little homework on this.
And he actually ordered me breakfast simply because I stumbled
upon it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks
for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss
this subject here on your internet site.

Here is my web site: spa massage lyon
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# massage lyon 22-05-2017 19:26
Elle etait assez vaine de sa grande beaute; elle se plaisait a faire des conquetes; celle de Henri IV
l'avait au moins flattee; elle avait ete fort recherchee, fort celebree, et
toutefois sa vie avait ete exempte de tout scandale.


massage lyon
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# poker 17-05-2017 01:27
Popular actor/ TV host and youth icon, Rannvijay Singh has joined hands
with The Spartan Poker, country's
leading and most popular poker gaming portal as their first brand ambassador.


Poker as a game has thrived in India and has certainly swept the youth off their
feet, and several Bollywood celebrities too have been caught up in the tide.
Poker has always been a highly popular activity in Bollywood, with
stars barely needing any reason to bring out the cards.

Rannvijay being an avid poker player himself actively takes part in various poker tournaments and
has also won quite a few hands at the table.

Launched in the year 2014, the online poker gaming portal
has become the most trustworthy online gaming portal in India among patrons and Poker lovers.
With a vast variety of Poker tournaments and game offerings the online Poker portal founded by
Poker Badshah, Amin Rozani, has been the hotspot for Poker aficionados since its
inception. The Association of Spartan Poker and Rannvijay Singh
have been in talks since a really long time which is the very reason they finally decided to make it publically official.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Dell 28-01-2017 12:07
hey there and thank you for your info – I've certainly picked up something new from right here.
I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site
a lot of times previous to I could get it to load properly.

I had been wondering if your hosting is OK?
Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your
placement in google and could damage your high
quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out
for much more of your respective intriguing content.

Make sure you update this again very soon.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# http://www.proofread 09-09-2016 10:00
The first picture is totally terrific! Is it a kind proofreading-services.org/ of a shining on the North Pole?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 18-07-2014 12:28
Je moet het ook niet letterlijk nemen, het slaat op iets geheel anders maar juist door onze gewenning aan hetgeen voorgeschreven wordt (sinds jaar en dag) kunnen we het letterlijke niet meer scheiden van het stoffelijke en onstoffelijke. Ik vind het taalgebruik ook niets maar het heeft wel degelijk een vorm van waarheid.
Toch bedankt dat je de moeite nam om het te lezen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# JvdM 18-07-2014 00:12
Wat een idioot verhaal. Dit is mijns inziens gewoon een manier om mensen te misleiden. De dingen die in de bijbel worden verteld, zouden niet slaan op de aardse wereld, maar de hemelse. Lekker makkelijk. De boodschap is hier dat we gewoon helemaal niks met wat er in de bijbel staat van doen hebben; het gaat ons niet aan. Dus mensen, maak je toch niet zo druk met je geloof, ziehier, het is niet voor ons bedoeld. Nee, in die hemelse wereld wonen allemaal goden die onderling strijden (zoals de Griekse en Romeinse goden en dat vooral is wat allemaal belletjes doet rinkelen bij mij) en dat staat allemaal los van ons, hoor. Wat dan de zin van ons bestaan is, met zulke theatrale figuren daarboven, who cares, be happy! Dat polytheïsme van de Grieken en Romeinen komt overeen met dat van de vikingen en de Egyptenaren en alle andere religies met meer goden, ja zelfs met de heiligen van de katholieke kerk. Ze gebruiken ook veel dezelfde symbolen en ook in de new age religies zie je die symbolen terug. Dat zegt veel, namelijk dat het allemaal vormen van satanisme zijn. In het vaticaan roept men zelfs openlijk Lucifer aan en wordt gezegd dat Christus zijn zoon is. In het Latijn uiteraard, want dat begrijpen de domme schapen toch niet. Ik heb wel Latijn geleerd en ik kan je zeggen dat de vertaling klopt. Geloof je het niet? Kijk maar op youtube. Wel ff zoeken in het Engels. Om nu naar dit stuk terug te keren: We moeten blijkbaar geloven in het feit dat er meer goden zijn in de hemelse wereld en men verdraait bijbelteksten om ons te overtuigen, net zoals dat gebeurt bij de Jehova's. Dat is meestal niet zo moeilijk, want de meesten van ons zijn toch te lui om zelf de bijbel te lezen, dus je kunt hen van alles wijsmaken. Alles wordt uit de kast getrokken om ons maar vooral ervan af te houden om in de ene God en Jezus Christus te geloven. En weet je wat ik nou zo ironisch vind? Mensen zijn zo hongerig naar iets om in te geloven, al zullen ze dat nooit toegeven, dat ze bereid zijn om allerlei onzin te geloven, maar niet het eigenlijk veel minder absurde verhaal van de bijbel. Anders geloven is een hype geworden en mensen die nog wel in de bijbel geloven, worden belachelijk gemaakt, terwijl dat geloof veel minder fantastische (in de zin van fantasievolle, overdreven, nauwelijks te geloven) kenmerken heeft. Alles is best, zolang ze maar geen verantwoordelijkheid voor hun daden hoeven af te leggen. Te gek voor woorden eigenlijk.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Caesar Lion Cachet 09-02-2016 14:01
LS...
Jou geloven in Jezus en God is net zo absurd en onzinnig maar dat wil jij dan weer niet toegeven. Te gek voor woorden eigenlijk !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 10-05-2014 20:04
Dieren en menschen lieten uit oorsprong elkander ongemoeid, tot de niet tevreden menschen op een deel gingen paraziteeren, en de andere trachtten uit te roeien. Zoo werd de schepping tot ellende uit haar verband gerukt; tot moeite, zorg en arbeid van ‘t onderhoud der huisdieren, tot ziekte door de parasitaire voeding, tot zwaren strijd een tijd lang tegen wilde dieren, die nog niet waren uitgeroeid, of nog zwaarder werd de mensch door ongediert in huis en hof en door bacteriën in ‘t eigen lijf bestookt

J. WALTMAN Jr. - 1905.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:17
Onderstaande in acht nemend zou je kunnen stellen dat we alles hebben geweten maar ons liever druk maken om dat wat ons voorgespiegeld is, niets is belangrijk, geen buitenland geen politiek geen oorlog, zie alles voor wat het is, doe jezelf en mij een plezier en ZIE.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:15
Nathaniel Hawthorne (Salem, Massachusetts, 4 juli 1804 - Plymouth, New Hampshire, 30 juli 1864),


OP EEN KEER - het doet er weinig of niet toe of dat nu in de verleden of in de komende tijd is - was deze uitgestrekte wereld zo overladen geraakt met een opeenhoping van afgedragen rotzooi, dat de bewoners besloten zich daar door middel van een groot vreugdevuur van te ontdoen. De plek die daarvoor, onder protest van de verzekeringsmaatschappijen en even centraal gelegen als welke andere plek ook op de aardbol, werd uitgezocht was een van de meest uitgestrekte prairies in het Westen, waar de vlammen geen menselijke nederzetting in gevaar konden brengen en waar een uitgebreide menigte toeschouwers de voorstelling geriefelijk zou kunnen bewonderen. Omdat ik wel hou van dit soort schouwspelen en ik mij tevens verbeelde, dat de luister van dit vreugdevuur wellicht iets diepers of een morele waarheid, eertijds in mist of duisternis verborgen, zou kunnen openbaren, schikte het mij derwaarts te reizen om het bij te wonen. Bij mijn aankomst was, hoewel de stapel van de ertoe veroordeelde rotzooi nog betrekkelijke klein was, de brand er al in gestoken. Er was midden op die grenzeloze vlakte, bij het vallen van de avond, als een eenzame verwijderde ster aan het firmament, slechts een flakkerende gloed waarneembaar, waar niemand van zou kunnen verwachten, dat het op zo'n meedogenloze gloed, als het voornemen was, zou uitlopen. Ieder ogenblik echter arriveerden er reizigers te voet, vrouwen met geheven schorten, mannen te paard, kruiwagens, volgestouwde bagagewagens en andere voertuigen, grote en kleine en van ver en nabij, volgeladen met zaken die nergens anders voor geschikt bevonden waren dan om verbrand te worden.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:13
RONALD D. Laing - 1962


We moeten bedenken, dat we in een tijd leven, waarin de bodem beweegt en de grondvesten schudden. Ik kan geen antwoorden geven voor andere tijden en plaatsen. Misschien is het wel altijd zo geweest. We weten dat het vandaag zo is.

Onder deze omstandigheden hebben we alle redenen om onzeker te zijn. Als de uiteindelijke basis van onze wereld in twijfel wordt getrokken, vluchten we naar allerlei holen in de grond: we spoeden ons in rollen, statussen, identiteiten en interpersoonlijke relaties. We trachten in kastelen te leven, die slechts in de lucht kunnen zweven, omdat er in de sociale kosmos geen stevige bodem is om op te bouwen. Priester en arts zijn beiden getuige van deze stand van zaken. Elk van beiden ziet af en toe hetzelfde fragment van de hele situatie, op een verschillende manier: vaak wordt onze zorg bepaald door een verschillende voorstelling van de oorspronkelijke catastrofe.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:11
Als deze ideeën worden uitgevoerd, zal men overal alleen nog maar broeders en zusters vinden en nergens een vijand. De derde generatie van de mensheid die in gemeenschap van goederen leeft, zal één taal spreken en een gelijke zedelijke en wetenschappelijke vorming hebben.

Dan zullen de handwerkers en boeren tegelijkertijd geleerden, en de geleerden zullen handwerkers en boeren zijn.

Dan zal men zal niet alleen zijn eigen geboorteplaats kennen, maar alle streken en werelddelen bereizen, en overal thuis zijn.

Dan zal de eerste generatie een van de reeds bekende dode talen, of een van de door henzelf uitgevonden nieuwe talen, in al hun opvoedingsinstellingen als wereldtaal naast hun volkstaal laten onderwijzen. De tweede generatie zal deze wereldtaal in alle zakelijke en familieverbanden invoeren; de derde zal alle nationale talen laten verdwijnen, door de kinderen, vanaf hun geboorte in opvoedingsinstituten te plaatsen; dan zal er één herder en één kudde zijn.


Wat tegenwoordig vanwege de vele vooroordelen moeilijk is, is bij de tweede, in gemeenschap van goederen levende generatie eenvoudig, en voor de derde noodzakelijk.

De meeste ouders verzetten zich tegen de invoering de koepokkeninenting, uit angst hun kinderen kwaad te doen, en omdat ze er niet in geloofden. Tegenwoordig zouden zij evenzeer tegen het verbod op inenting zijn, als destijds tegen de invoering.

Stel je voor, dat iemand ten tijde van keizer Augustus het buskruit en de magneetnaald zou hebben uitgevonden en zich door jarenlange voorafgaand onderzoek van hun werking had overtuigd. Die man zou zich ongeveer met de volgende woorden tot zijn minister hebben gewend:

Met deze kleinigheid kan ik de krijgskunst van Alexander en Caesar veranderen: ik kan daarmee burchten in de lucht laten springen; op een uur afstand steden verpletteren; binnen een minuut de stad Rome in een puinhoop veranderen; op een afstand van 3000 passen jullie legioenen vernietigen; de zwakste soldaten aan de sterkste gelijk maken en de bliksem in mijn broekzak meedragen


Wilhelm Weitling - 1838
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:08
Ik ben een belachelijk mens. Ze noemen me tegenwoordig een gek. Dat zou een promotie zijn als het niet zo zou zijn dat ik in hun ogen net zo belachelijk blijf als vroeger. Maar tegenwoordig neem ik ze dat niet meer kwalijk, tegenwoordig zijn ze me allemaal even lief en zelfs als ze me uitlachen — ja juist dan zijn ze me bijzonder lief. Ik zou zelf met ze mee kunnen lachen — niet om mezelf, maar uit genegenheid voor ze — als het me niet zo verdrietig maakte ze zo te zien. Verdrietig omdat ze de waarheid niet kennen en ik de waarheid wel ken. O, wat is het moeilijk om de enige te zijn die de waarheid kent! Maar ze zullen dat niet begrijpen. Nee dat zullen ze niet begrijpen.

Fjodor Dostojewski - 1877
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:05
Als de deuren der waarneming gereinigd zouden worden, zou alles aan de mens verschijnen zoals het is, oneindig. — William Blake
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:04
JH vd Berg 1977

We must learn a new modesty. We have stormed the heavens, but succeeded only in building fog upon fog, a mist which will not support anybody who earnestly desires to stand upon it. What is valid seems so insignificant that it may be seriously doubted whether analysis is at all possible.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 22:02
Mark Twain 1909

De Schepper zat op Zijn troon en dacht na. Achter Hem strekte zich de grenzeloze uitgestrektheid van de hemel uit, badend in een heerlijkheid van licht en kleur en vóór Hem verrees, als een muur, de zwarte nacht van de Ruimte. Zijn machtige gestalte torende ruig en als een berg omhoog, en daar boven vlamde Zijn goddelijke hoofd als een verre zon. Aan Zijn voeten stonden drie kolossale gestalten, die vergeleken met Hem bijna in het niet verzonken – aartsengelen – hun hoofden reikten tot Zijn enkelbot.

Toen de Schepper was uitgedacht, sprak hij: “Ik heb nagedacht. Ziedaar!”

Hij hief Zijn hand op en er barstte een fontein van vuur uit los, een miljoen kolossale zonnen doorkliefden de duisternis en verhieven zich steeds verder en verder. En terwijl ze zich een weg baanden naar de verre grenzen van de Ruimte, namen ze in omvang en kracht af, tot ze op het laatst nog slechts diamanten speldknoppen waren, die fonkelend onder het gewelfde, uitgestrekte dak van het universum hingen.

Na nog geen uur werd de bijeenkomst van de Grote Raad ontbonden.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 21:59
De droom is een tweede leven. Nooit heb ik zonder huiveren mij een weg kunnen banen door de ivoren of hoornen deuren die ons scheiden van de onzichtbare wereld. De eerste ogenblikken van de slaap verbeelden de dood; onze gedachten worden gegrepen door een nevelige bevangenheid en wij kunnen niet het precieze ogenblik bepalen, waarop het ik zijn bestaan onder een andere gedaante voortzet. Vage krochten lichten geleidelijk op en bleke, volkomen onbeweeglijke gedaanten, bewoners van helse gewesten, maken zich los uit duister en nacht. Dan ontvouwt zich het tafereel, een nieuw schijnsel licht op en brengt die wonderlijke verschijningen in beweging; — de wereld der geesten gaat voor ons open.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 07-05-2014 21:57
Jonathan Swift
1699 Jonathan Swift

Als ik oud word


Niet een jonge vrouw trouwen.

Niet jonge mensen gezelschap houden, tenzij zij het echt willen

Niet chagrijnig, mopperig of achterdochtig zijn.

Niet neerkijken op bestaande manieren, weetjes, gewoonten, mensen of oorlog, enz.

Niet al te lief tegen kinderen zijn, of ze ook maar in mijn buurt laten komen.

Niet telkens weer hetzelfde verhaal tegen dezelfde mensen vertellen.

Niet hebberig zijn.

Niet fatsoen of properheid verwaarlozen, om niet vies te worden.

Niet te streng zijn tegen jonge mensen, maar toegeeflijk voor hun jeugdige dwaasheden en zwakheden.

Niet worden beïnvloed door, of luisteren naar gemene, roddelende bedienden of andere mensen

Niet te gul met raad zijn, noch iemand lastig vallen, behalve degenen die dat willen.

Willen dat een aantal goede vrienden mij laten weten welke van deze voornemens ik overtreed, verwaarloos en hoe; en dan mijn leven beteren.

Niet teveel praten, en niet over mijzelf.

Niet opscheppen over mijn vroegere aantrekkelijkheid, kracht of succes bij vrouwen, etc.

Niet luisteren naar gevlei, noch denken dat een jonge vrouw van mij kan houden, et eos qui hereditatem captant, odisse ac vitare (vert. ‘en een afkeer hebben van vrouwen die op mijn erfenis azen, en hen uit de weg gaan’)

Niet zelfverzekerd zijn of koppig.

Niet de bedoeling hebben om al die regels in acht te nemen, uit angst dat ik me aan geen enkele hou.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 28-04-2014 11:16
Wie heeft het over engelen of een liefdevolle god? Allemaal nonsens, alles is anders het ene parasiteert altijd op het andere, neem een kind welke in de vrouw groeit, alles is zo, ook soorten genoeg die je niet ziet maar soms wel kan waarnemen waarmee je lichaam vol zit en dan bedoel ik geen insecten. God en Satan zijn bedacht om de mensen bang en onderdanig te houden, Lucifer en consorten zijn onze familie, niets is mooi daarom gaan we allemaal dood met alle verdriet en pijn en ellende die daar bij komt kijken, Niets is licht of liefde, alles dat licht en liefde predikt zijn een plaag voor de mensheid, die houden de droom in stand, de valse droom voor mensen naar de slachtbank en dat gebeurt op diverse lagen zoals hierboven beschreven. Ik kan niet altijd te grof zijn, ook ik moet me aanpassen, maar als je op een dag wakker wordt, verlamd met een angel in je nek die je hgh en andere levenssappen uit je zuigt is het te laat.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 26-04-2014 08:42
Ja bedoel maar zo al die Engelen zijn bijzonder, maar met beide benen op de grond, rijzen er toch grote twijfels aan al die mooie verhalen, of zijn het toch alleen maar verhalen, en moet je er verder geen aandacht aan besteden, want het is zo tegenstrijdig met de werkelijkheid en het réalisme van het leven.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 26-04-2014 08:35
Hemel op aarde zeker niet, gister-avond in een schriftje van mijn vader zitten lezen, waarom mijn vader niet aan een God van liefde kon geloven, in het kort ; een wesp legt zijn eitje in een levende rups, dit eitje wordt een larv, begint de rups op te eten, maar zodanig dat de rups in leven blijft maar deze rups vertoont spastische bewegingen om zich te ontdoen, tot het einde toe blijft de rups in leven en zodoende zijn lichaam consumable, le moment venu, de rups sterft de larv is groot en sterk, dit hele gebeuren is van voor tot achteren geprogrameerd, door de natuur door een kracht, maar dit gebeuren is zo destructief dat je gaat twijfelen aan het bestaan van een goede en liefde volle kracht, eerder de venijnige god van de wespen, maar o nee de wereld bestaat voor een groot gedeelte uit parasieten, wat te doen en wat te beleiden, twijfels !!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willem..!! 25-04-2014 22:10
Schitterend samengesteld Nexus, m'n complimenten

Ik begrijp je stelling Jenne, maar wanneer je het "anders" leest dan het woordelijke vind je een soort antwoord. Het is meestal een controverse maar bekijk het eens zo, wij mensen gaan met een trap moeizaam naar boven maar makkelijk naar beneden, iets hoger gelegen maakt men gebruik van een roltrap, makkelijker maar erg traag, nog verderop gaan ze met een snelle lift van boven naar beneden zonder al te veel energie te verspillen. Zie je waar ik heen wil? Er vliegt onnoemlijk veel "onbekends" door onze luchtruimen, er leeft onnoemlijk veel "naast" ons en de wetenschappelijke theorie noemt ook nog donkere materie, er is iets maar we zien het niet. En zo wordt alles tot "niets" gemaakt terwijl "het" er wel is. Vergelijk de oude verhalen/overleveringen met hetgeen hier geschreven staat en je ziet veel overeenkomsten. De benamingen enz horen in die tekst maar wanneer je die er buiten laat kan je het anders zien dan te zijn gebruikelijke begrijp je?
Bedankt voor je reactie, altijd prettig.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 25-04-2014 16:35
Mooi geschreven WIllem, mooi verhaal ook, ik zeg met op zet verhaal, geschreven door en voor mensen.
Ik heb mijn God, en ken hem persoonlijk, niets uitstaande met Israel of andere ingevlochten waan ideéen.
Geloven heeft niets uitstaande met de bijbel, net zo min als met de Walkyrie, of de muziek van Wagner.
Ik ben een mens en ik geloof in en wanneer ik wil, en daar behoefte toe voel.
Persoonlijk voel ik mij meer aan getrokken tot de iet wat Gnostische Pantocrator, de grote créateur van al dit moois.
Ik geloof dat ik ook de Orthodocse Christenen, een menselijker geloof vind beleiden als het Roomse.
Willem commentaartje uit mijn persoonlijke gevoelens
doet niets af aan jouw verhaal.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen