finding voicesDinsdagavond 18 februari hebben wij Steve Brown te gast. Ja, je leest het goed, de luis in de pels van o.a. Peter R de Vries. Steve Brown is misschien wel de bekendste “crimineel “ van Nederland. Hij heeft openlijk toegegeven in de jaren zeventig, tachtig en begin jaren negentig in de hashhandel actief te zijn geweest, maar heeft de criminaliteit naar eigen zeggen in 1992 de rug toegekeerd.

Brown kwam als 2-jarig kind naar Nederland en woonde in de Amsterdamse buurt De Pijp. Op zijn 16e was hij daar schoorsteenveger. Brown volgde op het Amsterdamse Montessorilyceum twee jaar de HBS en haalde daarna het HBO diploma sociaal werk. In 1982 haalde hij het diploma van het Instituut Voortgezette Agogische Beroepsopleiding te Amsterdam. Hij behaalde in 2000 zijn propedeuse Nederlands Recht.

Brown was in 1979 op 25-jarige leeftijd de oprichter van de coffeeshopketen 'The Happy Family'.

Steve kwam later nog diverse keren in de media waarbij het optreden in een programma van Peter R de Vries in het oog sprong. Wat precies waar is van de verhalen rondom Steve Brown weet ik niet omdat de TV nu eenmaal de werkelijkheid niet weerspiegeld zoals de meesten van jullie wel weten. Mochten mensen dus bepaalde zaken willen weten van Steve dan is het mogelijk via de chat vragen te plaatsen die wij dan zullen stellen aan Steve.

Steve Brown heeft een eigen weblog alwaar hij de escapades van onze elitaire kringen en TV sterren bespreekt met een visie die misschien onwerkelijk lijkt, maar of die visie onwerkelijk IS zal blijken uit het interview.

Slagzin van Steve Brown;

I have seen another World. Sometimes I think it was just my Imagination.

interview Steve Brown: