bernie hillary cartoonOf die Amerikanen zijn allemaal van de pot gerukt of ze doorzien niet welk spelletje de elite met ze speelt. Enkele weken geleden gingen de voorverkiezingen van start in de VS. Bernie Sanders bleek gigantisch populair te zijn onder de Amerikaanse kiezers die logischerwijs na decennia oorlogspresidenten te hebben gekozen, zonder dat ze zich dat realiseerden, nu eindelijk eens gaan voor iemand met een hart voor mensen.

Het zag er slecht uit voor Hillary Clinton wiens recente geschiedenis aan elkaar hangt van corruptie, moord, intriges, etc.

De afgelopen dagen lezen wij ineens dat Hillary Clinton aan kop gaat en naar alle waarschijnlijkheid de kandidaat voor de democraten zal worden. Dit heeft te maken met de superdelegates die de democraten gebruiken om hun presidentskandidaat te kiezen. Aan de andere kant is Donald Trump de gedoodverfde kandidaat. Als deze twee tegenover elkaar komen te staan heeft de democratie weer verloren want beiden vertegenwoordigen het grote geld, de beleggers, de multinationals, banken, etc. Er zal dan niets veranderen, de elite blijft dan de baas in de VS en wij hebben allemaal gezien waartoe dit leidt!

Ook in de VS zelf gaat de discussie behoorlijk tekeer over de invloed van zogenaamde superdelegates, invloedrijke mensen ( lees mensen op hoge posities, veel geld ) die in principe uitmaken wie president kan en mag worden van de VS. Dit heeft helemaal niets met democratie te maken want de stem van het volk wordt simpelweg aan de kant geschoven door de enorm machtige inbreng van deze superdelegates.

Aangezien Hillary Clinton deel uitmaakt van de elite, dus zeer goed bevriend is met de superdelegates en deze de afgelopen jaren in diverse functies contracten, geld en macht heeft toegeschoven, is het moeilijk voor te stellen dat deze mensen op iemand anders dan haar zullen stemmen. Met andere woorden, de Amerikaanse verkiezingen hebben vrijwel niets met democratie te maken omdat de belangrijkste stemmen simpelweg gekocht kunnen worden.

support bernie hillary

HILLY V BERNIE DONORS

De Democraten voerden het systeem van ‘superdelegates’ in als een soort buffer tegen kandidaten die wel goed scoorden bij partij-aanhangers, maar die volgens de partijtop nooit een kans zouden maken om de presidentsverkiezingen te winnen. De ‘superdelegates’ maken 20 procent van de kiezers uit die tijdens het partijcongres zullen mogen kiezen voor hun favoriete kandidaat.

In tegenstelling tot de andere kiezers zijn de ‘superdelegates’ niet verplicht te kiezen voor de kandidaat die in hun thuisstaat de overwinning behaalde.

De New York Times rekende op basis daarvan uit dat het voor Bernie Sanders erg moeilijk zal zijn om de race nog te winnen. De ‘superdelegates’ kiezen immers meestal voor de kandidaat van de partijtop, en dat is Hillary Clinton. De 74-jarige Sanders, die nooit lid was van de Democratische partij en zichzelf als socialist omschrijft maakt bij die ‘superdelegates’ geen schijn van kans. 

02cartoon superdelegates

De geprivilegieerde elite-club

Sanders’ supporters zijn desondanks een campagne gestart om ‘superdelegates’ ervan te overtuigen hun stem te geven aan de kandidaat die de voorverkiezingen gewonnen heeft. En verschillende media hebben scherpe kritiek op de Democraten. “Is er iets minder democratisch dan de Democratische Partij?” Verkiezingen waarbij de stem van kiezers “ genegeerd kan worden door een geprivilegieerde elite-club” zijn geen toonbeeld van democratie.

Sanders fans hopen dat ze het tij kunnen keren m.b.t. deze superdelegates. Mocht ondanks de massale steun aan Bernie Sanders door de echte kiezers, toch voor Hillary Clinton worden gekozen als de democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat de bevolking zich bekocht voelt en verhaal gaat halen. De Amerikaanse bevolking is hun politiek en militair apparaat meer dan zat. De kans dat de elite met het vooruitschuiven van Clinton, de welbekende laatste druppel wordt, is behoorlijk groot! Laten wij het hopen want als de VS echt democratisch kan worden, dan kan de hele wereld dat!

Lees ook: http://edition.cnn.com/2016/02/23/opinions/superdelegates-democratic-party-kohn/

Reacties   

# petra 03-03-2016 10:56
No Matter Who Wins The White House,
The New Boss Will Be The Same As The Old Boss

reality check
the facts;

zerohedge.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 01-03-2016 12:07
op zich al een interessant artikel,
waar het nog interessanter wordt is het stuk over de open society foundation en gebrek aan transparantie, en invloed.. deze is van soros..
insidephilanthropy.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 01-03-2016 11:13
must see!

hoe er voor gezorgd wordt
dat hillary wint

Social Media, News and Government Collude For Hillary 2016

m.youtube.com/.../
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 01-03-2016 12:07
However, one quote from Hillary has drawn particular fire from observers:
“And so I say to you Goldman Sachs, I am on your side. Do not pay attention to the noise of the political season, I will always remember your support and put your priorities first, above all else. Thank you.’

At another speech to Goldman Sachs in New York in 2013, Hillary Clinton spoke about how the banks were not to blame for the financial crisis and that she would make sure that the American people would always bail them out “no matter what.”
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 01-03-2016 12:09
“I can understand why she wouldn’t want anyone to see the text of these speeches, it makes her look really corrupt.”

Clinton spokesman Brian Fallon confirmed that the leaked transcripts are authentic.


The Clinton campaign commented further that the leaked transcripts will have zero effect on who becomes president because the entire news media has been paid to run wall-to-wall coverage of Clinton and Trump until one of them
thegoodlordabove.com/articles/details/202
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 01-03-2016 11:06
Bernie maakt spektakel dat hij de FED wil aanpakken, toen hij de kans had met the audit the FeD bill, waar aan hij heeft meegeschreven,
en.wikipedia.org/.../...

heeft hij op het laatste moment er zon slap aftreksel van gemaakt dat er auditing er niet echt meer in zat op de belangrijkste punten.
Ron Paul - Bernie Sanders destroyed Audit the Fed Bill at the last minute
www.youtube.com/watch?v=ZNuHRyip3iA
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Richard 29-02-2016 23:41
Lalalalala,lalalalala ...
Altijd het zelfde liedje. :zzz
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 01-03-2016 01:47
ik ben altijd erg onder de indruk van jouw toevoegingen.
hulde daarvoor.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Richard 01-03-2016 10:26
Dank U.
Als ik weer een scheet voel op komen plemp ik hem hier neer.
:P
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Willie 09-03-2016 23:04
Prrrrrrrtututut..........
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 20:13
www.youtube.com/watch?v=Vf2cCdgwgoM

an angry & defensive Bernie Sanders defending Israel's shameful bombings of aza - and then tries to distract and deflect (and he says he isn't a politician) by "this isn't the only problem in the middle east - have you heard of ISIS?"
Shameful showing.
He called State Police on 6 protestors, and clearly has a me and all the rest of you attitude that folks outside of VT rarely see
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 29-02-2016 20:00
Nou ze staan te bibberen daar in de USA van onze reactisch, de Amerikanen weten heel goed waar ze mee te doen hebben, net als in Nederland, en er geen donder aan kunnen veranderen met al ons gelul, ze worden er niet heet nog koud van, daden de straat op !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 29-02-2016 20:41
hier geef ik je gelijk in,ik ben zeer actief op straat overdag maar ook s'nacht.

waar ik zo van op kijk is het slaven gedrag ondanks de wetenschap.

we moeten helemaal uit hun systeem,dan kan alleen met het collectief,en dat collectief is tot nu toe alleen op internet te vinden.

er word alleen maar geconstateerd en geanalyseerd.
ik ben meer van de jacht op pedopatsers,maar dat kan nog niet de volksmond.

het volk wil eerst verkracht gebruikt en vermoord worden voordat.........en dan nog zal meer dan de helft met de kont in de lucht in de foetushouding blijven liggen.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nexus 29-02-2016 18:58
Voor de Trump fans, luister even hoe deze man de realiteit verdraait en beweert dat de Palestijnen het schuld zijn dat Israël hun land bezet en al 60 jaar de mensen daar systematisch uitmoordt!www.youtube.com/watch?v=JKyq6Ky5bOU
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 29-02-2016 22:02
Nexus, van avond met een familie lid Saaid de oom van mijn schoonzoon, die net terug is uit Algerijë, het staat op springen, de olie die de boel gaande houd, brengt te weinig op, plus dat de France olie bedrijven jaar en dag de prijzen afromen, heel veel jonge mannen zonder werk, hij was dan in Kabijlie, ze hebben zulke prachtige producten, zo als hun heerlijke dadels en vijgen, maar de dadels van Israel hebben voorrang bij de France importeurs om dat dat Joden zijn, nou en dan komen er een paar millioen naar Frankrijk, van daar dat ze die oorlogs toestand in Frankrijk niet opheffen, noodtoestand bedoel ik, er staan moeilijke tijden voor de deur.
Een ander vertelde mij, dat de Duitsers de hele oud Griekse bewindslieden hadden omgekocht, en zodoende de Griekse schatkist konden plunderen, gevaarlijke lieden, nu zijn ze met de Oekraine bezig, en mutti Merkel met haar kleikop blijft maar door zemelen, nu dat weet je dan ook weer, groet Jenne
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 17:22
zo.. thee tijd
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 17:20
Nederland geeft miljoenen aan Clinton Foundation

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken
steunt de organisatie van hillary clinton

nos.nl/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 19:35
en de nederlandse postcodeloterij geeft
tussen de 5 en 10 miljoen aan clinton
bron;
wikipedia.org
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 20:54
The biggest donors included the Bill and Melinda Gates Foundation, which gave more than $25 million
Among the contributors of $5 million to $10 million were the Netherlands’ Nationale Postcode Loterij,
nypost.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 20:04
In 2013, four countries — Norway, Italy, Australia and the Netherlands — donated to the foundation. That number doubled in 2014.
The foundation, which reports its donor contributions through last year on its website, has raised $48 million from foreign governments since its founding, according to a Journal tally. 

thehill.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 20:10
Clinton Foundation Donors
Got Weapons Deals
From Hillary Clinton's State Department
www.ibtimes.com/.../
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 17:33
uhm
"De Clinton Foundation werkt samen met Nederland aan internationale landbouwprojecten die aan deze thema's bijdragen. "Goed voor het bevorderen van voedselzekerheid en een kans voor Nederlandse bedrijven om nieuwe markten aan te boren", aldus het ministerie."

zijn dat dan GMO markten?

www.globalresearch.ca/.../5450985
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nannie 29-02-2016 19:07
@ Spring. Lees dit maar dan weet je waar het over gaat. Ook op Google in pdf te verkrijgen.
Seeds of Destruction: The Diabolical World of Genetic Manipulation
By F. William Engdahl
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 01-03-2016 01:51
like in the days of noah......the flesh was corrupt.

genetic engineering (chimeara)

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 19:14
het was meer een retorische vraag lieve nannie,
Hoe dan ook jouw link is wel geweldig, dank je!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nannie 29-02-2016 19:26
@ Spring.
Is goed. Graag gedaan. William Engdahl is een goed historicus en journalist. Eén van mijn favoriete auteurs.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 17:56
yep

Hillary Clinton: The Bride Of Frankenfood

activistpost.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 20:20
Government of the Netherlands and Clinton Foundation partner to implement climate-smart agriculture
government.nl/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# petra 29-02-2016 18:28
“[W]e want to shift our focus to agricultural sustainability, focusing on the small producers, helping them understand the value of GMOs — genetically modified organisms,” she also said while serving as Secretary of State.

The Washington Times echoes Lendman’s claims by stating that “Monsanto gave the foundation between $501,250 and $1 million. Dow Chemical Company, which is among the top GMO players, gave between $1 million and $5 million, according to financial disclosures by the Clinton Foundation.”[16]

Nederland steunt Clinton in Afrika

Hillary Clinton’s money comes from all the above sources and then some. For example, there’s hedge fund billionaire, George Soros, who contributed $8.5 million just last year.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 18:38
The European Food Safety Authority (EFSA) has rejected the International Agency for Research on Cancer’s (IARC) classification of glyphosate as a possible carcinogen, declaring that the active ingredient in Monsanto’s widely used weedkiller Roundup, is “unlikely to pose a carcinogenic hazard to humans.”
ecowatch.com/2015/11/12/glyphosate-cause-cancer/

washingtonsblog.com/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nexus 29-02-2016 17:15
Bovendien spreekt hier geen voorkeur uit voor een kandidaat maar laat alleen even zien dat het democratisch gehalte van de democraten daadwerkelijk is en welke consequenties dit kan hebben.

Ik heb nog nooit een kandidaat gezien die op alle wenselijke punten voldoet.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 17:37
@ nexus
nee die komen ook niet op die posities.
Dat is namelijk wat er aan de hand is en wat bernie niet anders maakt. Wij mogen kiezen wat zij willen.
of het nu top down of bottom up is, het blijft hun stroman.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 16:36
bernie care/medicare/obamacare
www.nationalnursesunited.org/site/entry/cna-about
eigenlijk benieuwd welk aandeel deze krijgen middels de landelijke obamacare verzekering maar dat is dan gewoon een gok.. ;-)
en o de nurses willen actie:


:-*
nou HUP ga maar holland heeft talent kijken vladi
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 01-03-2016 01:48
:D

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 17:17
nog eentje dan over national nurses an medicare
www.medicalnewstoday.com/info/medicare-medicaid/
Medicaid and Medicare are two governmental programs that provide medical and health-related services to specific groups of people in the United States. Although the two programs are very different, they are both managed by the Centers for Medicare and Medicaid Services, a division of the U.S. Department of Health and Human Services.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# janmaat 29-02-2016 16:18
Wat een FEEST.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 28-02-2016 23:32
Sanders heeft voorlopig afstand gedaan van zijn Joodse roots.
Killery Hilton, weten we waar zei staat, aan de zijde van de dood
Donald is onze hoop, een clown heeft ook altijd iets triest dit zie ik ook in deze man, voor mij wil hij zeggen, ik kan er ook niets aan doen dat de wereld zo is als hij is, maar zal het proberen.
Wat deze mensen uitkramen is volkomen irrelevant, ze beloven dit, en later doen ze dat.
Kijk eens naar Obama, wat een ontgoocheling, Nobel peace price voor de vrede, en 8 jaar oorlog en Millioenen doden, de burgers worden in de USA voor heel wat minder legaal afgemaakt.
Ik hoop op een revolutie, er zijn heel wat berichten die in die richting wijzen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nannie 29-02-2016 16:31
Jenne, Donald Trump onze hoop? Een grote blaaskaak is dat en in dienst van de club. Allemaal propaganda. Hij is een Jezuït en heeft als taak de heleboel op te jutten. De club wil graag laten weten wat ze doen en met luid trompetgeschal gebeurt dat door middel van Trump.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 29-02-2016 17:35
Nannie

soms moet je kiezen tussen het ééne en het andere, het aanbod is niet groter als Trump of Clinton, er bestaan geen echte republikeinen meer, en ook geen Democraten.
Het lijkt op het schoonmaken van de stallen door Augias !
Fatsoenlijke mensen in de USA worden vermoord, of verdwijnen!
Dus mijn toelichting op Trump, hij is réalist en weet hoe het werkt, dus misschien een hele goede president, binnen zijn kader.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 19:18
jenne ,
het kader deugt niet, dat is waar het om gaat.
En het volk wil dat het kader deugt.
Kiezen tussen twee kwade moet stoppen, nu geven ze pseudo goed zoals bernie, en je zie even zoeken en hij blijkt ook fake te zijn.
Het kader moet veranderen.

hier noam chomsky en abby martin over het kader wat volstrekt bizar is geworden.

www.youtube.com/watch?v=mBZLnfKSa_k
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 28-02-2016 21:32
ah ja een "held "is opgestaan zeker. Niks ervan.

En al eens bekeken wat zijn standpunt op vaccinaties is??
Sanders points out that even though the parent might feel they have a certain right to control their child’s health and what goes into their body, that child inevitably interacts with other children, and thus can impact the health of others. While parents understandably want to have input on matters relating to the health of their child, Sanders asserts that when that input ends up impeding upon the health of another child, that decision becomes problematic. Health is not just a personal issue — it is also a public issue.
bustle.com/.../...
Bernie Sanders: Public Health and Vaccines (11/17/2004)
www.youtube.com/watch?v=R6afro-wmj4

En global warming en climate change hij loopt in de pas.
ach en ja:
jhaines6a.wordpress.com/.../...

Juist ja. Voor wat het waard is. :-)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 28-02-2016 22:12
Spring op haar best.
de lente komt eraan......heerlijk.

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 13:35
truthdig.com/.../...

:zzz

leuke comment eronder:

I was for the Iraq war before I was against it". " —John Kerry

"We'll fix it later"—Bill Clinton on Welfare Reform

“I promise you, we’ll address it"—Bernie Sanders on the use of predator drones

Anyone see a pattern here?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# vladi 29-02-2016 14:00
nope ik moet the voice of holland kijken :D

fff
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Spring 29-02-2016 16:16
nee straks ! :-|
grasroots is ook geen toeval ( agenda 21 propaganda stijl), en he kijk es environmenytalist (agenda 21) sanders heeft een lijntje met environmentalist soros:
www.usapoliticstoday.com/.../2
:-*
welke super pac kreeg hij ook alweer oh ja vorig jaar al wat

sunlightfoundation.com/.../...
nou ja goed.. tis wel weer duidelijk denk ik
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# jenne 01-03-2016 09:49
Ja wel heel duidelijk, denk ik ook !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen